schrijf artikel
recepten om af te slanken

10 heerlijke recepten om je te helpen afslanken!

We hebben allemaal momenten gehad waarop we in de spiegel keken en wensten dat we konden afslanken. Het goede nieuws is dat het niet moeilijk hoeft te zijn! Met de juiste recepten om af te vallen kun je heerlijke, gezonde maaltijden maken die je helpen de kilo’s kwijt te raken. We hebben een lijst samengesteld met 10 van de beste recepten die je kunt gebruiken om je te helpen afslanken. Dus laten we gaan koken!

1. Gegrilde zalm met mangosalsa

Er gaat niets boven een verse, lekkere en gezonde maaltijd. Gegrilde zalm met mango salsa is een geweldige manier om je dagelijkse hoeveelheid omega-3 vetzuren binnen te krijgen, terwijl het ook nog eens heerlijk op smaak is! Voor dit gerecht heb je zalmfilets, een mango, limoen, rode ui, jalapeño, koriander, olijfolie en zout nodig.

Begin met het voorverwarmen van de grill. Leg de zalmfilets op de grill en laat ze ongeveer 5 minuten aan elke kant bakken, of tot de vis gaar is. Zodra de zalm gaar is, zet je hem opzij en bereid je de mangosalsa. Snijd eerst de mango en de rode ui in kleine stukjes. Hak vervolgens de jalapeño en de koriander fijn. Doe al deze ingrediënten in een kom en voeg het sap van een limoen, 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout toe. Goed mengen en klaar om te serveren.

Leg de gekookte zalm op een bord en schep de mangosalsa erover. Serveer met wat gestoomde groenten of een salade voor een complete maaltijd. Eet smakelijk!

2. Pittige zwarte bonensoep

Er gaat niets boven een kom warme en stevige soep op een koude winterdag! Deze pittige zwarte bonensoep is een heerlijke manier om je te helpen afslanken. Het zit vol met eiwitten en vezels en de combinatie van kruiden geeft het een kick die je smaakpapillen tevreden houdt. Om deze soep te maken, begin je met het fruiten van uien, knoflook, paprika’s, jalapeños, komijn en chilipoeder in olijfolie. Voeg zwarte bonen, groentebouillon en tomaten in blokjes toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 minuten sudderen. Garneer met koriander, blokjes avocado en Griekse yoghurt voor een romige afwerking. Geniet!

3. Geroosterde bloemkool met tahinisaus

Dit heerlijke en gezonde gerecht is de perfecte manier om je dagelijkse dosis groenten binnen te krijgen! Het roosteren van bloemkool brengt de natuurlijke zoetheid naar boven, en het toevoegen van tahinisaus geeft het een hartige smaak. Het is gemakkelijk te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig.

Voor dit gerecht heb je 1 bloemkool, olijfolie, zout en peper nodig. Verwarm de oven voor op 375 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en verdeel ze over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak 25-30 minuten, of tot de bloemkool bruin en zacht is.

Meng voor de tahinisaus 1⁄2 kopjes tahinipasta, 1⁄4 kopjes citroensap, 1 teentje knoflook (fijngehakt), 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels water en een snufje zout. Klop alle ingrediënten samen tot een gladde en romige massa.

Als de bloemkool klaar is met roosteren, gooi hem dan in de tahinisaus en serveer. Deze geroosterde bloemkool met tahinisaus is een lekker bijgerecht of een lichte lunch. Eet smakelijk!

4. Quinoa en geroosterde groentesalade

Deze quinoa en geroosterde groentesalade is de perfecte manier om je trek te stillen en tegelijkertijd te helpen afslanken. Boordevol eiwitten en vezels, zal deze salade je vullen zonder al het toegevoegde vet en calorieën van andere salades.

Kook om te beginnen een kopje quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Eenmaal gekookt, doe je het over in een grote kom en laat je het afkoelen.

Verwarm vervolgens de oven voor op 400 graden Fahrenheit. Doe een kop in blokjes gesneden zoete aardappelen, een kop in blokjes gesneden paprika’s, een kop in blokjes gesneden rode uien en een eetlepel olijfolie in een ovenschaal. Rooster 20 minuten, of tot de groenten zacht en goudbruin zijn.

Als de groenten klaar zijn met roosteren, voeg ze dan toe aan de kom met de quinoa. Voeg twee eetlepels witte balsamico-azijn, een theelepel Dijon-mosterd, een theelepel gehakte knoflook en een theelepel gedroogde oregano toe aan de kom en meng alles door elkaar.

Voeg tenslotte een blik uitgelekte en afgespoelde kikkererwten toe aan de kom en meng alles weer door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct of bewaar in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot drie dagen. Geniet ervan!

5. Gesauteerde boerenkool en champignons

Dit gemakkelijke, gezonde gerecht is een geweldige manier om meer groenten aan je dieet toe te voegen en tegelijkertijd af te slanken. Gesauteerde boerenkool en champignons zijn een heerlijk bijgerecht of kunnen worden geserveerd als hoofdgerecht.

Om dit smakelijke gerecht te bereiden, verwarmt u eerst wat olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg gehakte knoflook, in blokjes gesneden uien en in plakjes gesneden champignons toe. Kook tot de champignons zacht zijn, ongeveer 5 minuten.

Voeg vervolgens de boerenkool toe aan de pan en breng op smaak met zout, peper en andere gewenste kruiden. Kook verder tot de boerenkool verwelkt en zacht is, ongeveer 10 minuten. Voeg een scheutje balsamico-azijn toe voor extra smaak.

Serveer de boerenkool en champignons met gestoomde quinoa of bruine rijst, of geniet er gewoon van! Dit smaakvolle gerecht zal iedereen zeker bevallen en kan je helpen je gezondheids- en gewichtsverliesdoelen te bereiken.

6. Tomaten- en komkommersalade

Deze tomaat en komkommersalade is een geweldige manier om wat van je dagelijkse groenten binnen te krijgen zonder de smaak op te offeren. De combinatie van sappige tomaten, knapperige komkommers, en een smaakvolle dressing maken dit een ideale lunch of diner optie. Om te bereiden, combineer je tomaten en komkommers in blokjes met je favoriete vinaigrette. Als u wat extra smaak wilt toevoegen, kunt u wat gehakte rode uien, paprika en/of kruiden toevoegen. Deze salade wordt vast en zeker een vaste waarde bij u thuis!

7. Kip en groenten roerbakken

Roerbakken is een geweldige manier om in een handomdraai een gezonde en lekkere maaltijd in elkaar te flansen. Deze kip en groente roerbak is een geweldige optie voor als je probeert af te slanken.

Om dit gerecht te maken, maak je eerst je ingrediënten klaar. Je hebt kipfilet zonder vel, paprika’s, peultjes, champignons, knoflook, gember, sojasaus met een laag zoutgehalte, rijstazijn en sesamolie nodig. Als alles klaar is, verhit je de sesamolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak tot deze bijna gaar is, ongeveer 5 minuten. Voeg de paprika’s, peultjes, champignons, knoflook en gember toe en bak nog 3 minuten.

Zet het vuur vervolgens laag en voeg de sojasaus en rijstazijn toe. Laat 2 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn en de kip helemaal gaar. Serveer met gestoomde rijst of noedels en geniet!

Dit smakelijke roerbakgerecht zit vol smaak en voeding en helpt u zeker om af te slanken. Bovendien heb je het in een handomdraai klaar, dus je hoeft geen smaak op te offeren voor gemak. Dus probeer vanavond deze heerlijke kip en groente roerbak voor een voedzame maaltijd die je dieet niet zal breken!

8. Vegetarische chili

Vegetarische chili is een heerlijk en voedzaam gerecht dat gemakkelijk thuis kan worden bereid. Het is vol van smaak, vol met eiwitten, en is perfect voor degenen die op zoek zijn om gewicht te verliezen. Dit veganistische gerecht is hartig en vullend genoeg om als maaltijd op zichzelf of als bijgerecht met je favoriete graan te nuttigen.

Om de chili te maken heb je de volgende ingrediënten nodig: 1 eetlepel olijfolie, 1 ui (in blokjes gesneden), 1 paprika (in blokjes gesneden), 3 teentjes knoflook (fijngehakt), 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel komijn, 1 theelepel oregano, 1 blik zwarte bonen (uitgelekt en gespoeld), 1 blik in blokjes gesneden tomaten (uitgelekt), 1 kopje groentebouillon, 1 eetlepel tomatenpuree, 1/4 kopje bevroren maïs, en zout en peper naar smaak.

Verhit in een grote pan of koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur. Zodra de olie heet is, de ui, paprika en knoflook toevoegen. Fruit tot de groenten zacht en geurig zijn, ongeveer 4-5 minuten. Voeg dan de chilipoeder, komijn en oregano toe en roer tot alles gecombineerd is.

Voeg vervolgens de zwarte bonen, tomaten in blokjes, groentebouillon, tomatenpuree en bevroren maïs toe. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat het 25-30 minuten sudderen of tot de groenten zacht zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer met wat gekookte rijst of uw favoriete graan.

Vegetarische chili is een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een gezonde maaltijd die gemakkelijk te maken is en heerlijk smaakt! Het bevat niet alleen veel eiwitten, maar ook tal van andere vitaminen en mineralen om je de hele dag een voldaan en energiek gevoel te geven. Geniet ervan!

9. Volkoren pasta met groenten

Als je op zoek bent naar een lekker en gezond diner idee, waarom probeer je dan niet deze heerlijke volkoren pasta met groenten schotel? Dit recept is eenvoudig te maken, voedzaam en boordevol smaak.

Begin met het koken van water in een pan en voeg er wat zout aan toe. Zodra het water kookt, voegt u de volkoren pasta van uw voorkeur toe en kookt u deze beetgaar. Terwijl de pasta kookt, maakt u de groenten klaar. U kunt elke soort groente gebruiken die u lekker vindt, maar enkele goede keuzes zijn broccoli, wortels, paprika’s, uien en champignons.

Zodra de groenten zijn gesneden, verwarmt u een pan op middelhoog vuur en voegt u een eetlepel olijfolie toe. Doe de groenten in de pan en kruid ze met wat zout, peper en knoflookpoeder. Bak ongeveer 8-10 minuten tot de groenten licht gaar zijn.

Zodra de groenten en de pasta gaar zijn, laat u de pasta uitlekken en voegt u deze toe aan de pan met de groenten. Meng tot alles gecombineerd is en breng op smaak met meer zout, peper en knoflookpoeder indien nodig. Serveer het gerecht warm en geniet!

10. Fruitsalade met yoghurtdressing

Fruitsalade is een geweldige manier om je dagelijkse dosis vitaminen, mineralen en vezels binnen te krijgen. Het kan ook een ideale snack of lichte maaltijd zijn om je te helpen afslanken. De combinatie van zoete, wrange en pittige smaken maakt deze salade erg lekker.

Voor dit recept gebruiken we verschillende seizoensvruchten zoals appels, peren, sinaasappels en druiven. Je kunt ook elk ander soort fruit toevoegen dat je lekker vindt. Om het een beetje romige textuur en zuurheid te geven, voegen we wat gewone yoghurt toe. Ook doen we er een eenvoudige dressing op van honing, limoensap en een snufje zout.

Om de fruitsalade te maken, begin je met het wassen en snijden van het fruit in hapklare stukken. Doe ze in een grote kom en zet ze apart. Meng in een aparte kom een kopje yoghurt, twee eetlepels honing, een eetlepel limoensap en een snufje zout. Giet het mengsel over het fruit en roer alles voorzichtig door elkaar.

Deze fruitsalade kan het best gekoeld of op kamertemperatuur worden geserveerd. Je kunt het eten als tussendoortje of als onderdeel van een lichte maaltijd. Om hem nog gezonder te maken, kun je er ook wat noten op doen. Geniet ervan!

Ben je benieuwd wat voor andere heerlijke recepten er zijn, klik dan hier.