5x de leukste dingen om te doen in Antalya met kinderen

Overweeg je een vakantie naar Turkije met kinderen? Wij zeggen: DOEN! De bevolking in Turkije is gek op kinderen en het is in de zomer altijd schitterend weer. Vergeet ook vooral niet de prachtige resorts langs de kust met de grootste zwembaden, glijbanen, waterparken en noem het maar op. Kinderen blij, ouders blij. Wil je toch ook graag af en toe even je hotel verlaten en meer zien van het land? Lees dan nu hier de leukste dingen die je kon doen in Antalya met kinderen.

1. The Land of Legends – Belek

Naast Belek, een beetje van de kust af, ligt dit enorme themapark. Bij het betreden van dit resort, wordt je meegenomen in een wereld vol sprookjes. Het wordt niet voor niets ‘Het Disneyland van Antalya’ genoemd. Het park bestaat uit een waterparadijs met wel 55 glijbanen en een Avonturenpark met wel 24 spannende attracties. Ook staan er diverse eettentjes en lopen er overal sprookjesfiguren rond. Een echt paradijs voor kinderen.

Elke avond zijn er shows met licht en en lasers die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Ten slotte is er nog een mega winkelcentrum met meer dan 100 winkels. Wist je dat je ook kunt overnachten in dit themapark? Dat wordt een vakantie die je nog nooit eerder hebt beleefd.

2. Sandland Antalya

Sandland Antalya is een van de grootste zandsculptuurevenementen ter wereld. Sandland wordt ook wel ‘Het fantastische museum ter wereld’ genoemd. Zandsculpturen van artiesten over de hele wereld worden hier getoond. Wandel 10 kilometer over het strand langs de meest fantastische creaties. Elk jaar heeft een ander thema, al vind je ook altijd Griekse en Egyptische mythologische figuren, de Zeven wereldwonderen, de Eiffeltoren, het Colosseum en nog veel meer. In de avonduren is het nog specialer, vanwege het mooie licht eromheen.

3. Dino Park – Göynük

Bijna alle kinderogen beginnen te stralen als ze over dinosaurussen praten. In het Dinopark in Göynük, dat een oppervlakte heeft van 30.000 m2, zijn replica’s van gigantische dieren verstopt in de dennenbossen. Deze replica’s zijn levensecht, bewegen en maken ook dinosaurusgeluiden. Kinderen kunnen ze aanraken en tegelijkertijd een indruk krijgen van de immense omvang van deze lang uitgestorven wezens.

In de horrortunnel Deepfear biedt het themapark een bijzondere ervaring, hier nodigen acteurs je uit voor een horrortrip. De lichteffecten benadrukken de griezeligheid. Daarnaast is er een planetarium, een 7D-bioscoop, een klimmuur, biljartspellen en een trampoline.

4. Het Antalya Aquarium

Het Antalya Aquarium is het tweede grootste aquarium van Europa. Het aquarium heeft 64 tanks en verder zijn er ook nog 40 thema aquariums te vinden. Je kan hier 5000 vissen en onderwatercreaties zien. De tunnel is het meest indrukwekkendst. Het is een 131 meter lange en 3 meter brede tunnel onder de tanks door, waardoor het voelt alsof je zelf deel uit maakt van de vissen om je heen. Verder is er ook een sneeuwwereld, waar de temperatuur altijd rond de -5 graden ligt. Heerlijk afkoelen dus in de hete zomer en toch een gek idee, sneeuwballen gooien, terwijl het buiten soms wel meer dan 30 graden is.

5. Aqualand Dolphinland (Waterhill Park)

Gebouwd in 1994 is dit het oudste aquapark van Antalya. Het park ligt achter het Konyaalti-strand, waardoor het goed te bereiken is. In een groene omgeving vind je hier verschillende waterglijbanen, grote zwembaden en een golfslagbad. Ook kun je hier kijken naar dolfijnenshows. Deze duren ongeveer een uurtje en na de show kun je ook nog met dolfijnen zwemmen.


Wil je meer weten over een vakantie naar Turkije? Kijk dan snel op BeleefTurkije.nl: De website voor vakanties & emigratie naar Turkije – Goedkope tickets & vakanties- Laatste nieuws – De gaafste reistips