Biobased bouwen met Miedema

biobased bouwen met miedema

Je wilt biobased bouwen, sterker nog: je moet. De overheid schrijft biobased bouwen voor. Bij Miedema in Leeuwarden zijn we druk bezig met ons ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid. Tegenwoordig kan je met gemak je huis laten isoleren met Biobased isolatie materiaal. Ook Biobased gevelbekleding is een optie. Miedema heeft een breed assortiment aan Biobased bouwmaterialen voor jou.

Bezoek onze website voor alle informatie en expertise op het gebied van Biobased bouwen

SUPPORT IN BIOBASED BOUWMATERIAAL

Miedema geeft je alle support die je nodig hebt. Isoleren met Isovlas? Bestel eenvoudig alles wat je nodig hebt. En heb je vragen? We geven je alle kennis en tips erbij die je nodig hebt.

Maar je hebt veel meer keuze in biobased bouwmateriaal dan je misschien denkt. Want ook hennep isolatie is nu net als vlas isolatie, ook uitstekend te gebruiken als biobased bouwmateriaal. Bestel hennep isolatie- en zelfs hennep ruwbouwmateriaal bij Miedema. Denk aan hennep blokken: verrassend eenvoudig te verwerken. Kom maar eens langs voor een kleine demonstratie! Verder kun je nu ook producten van houtvezel zoals biobased gevelbekleding en houtvezel isolatie bestellen. Naast houtvezel isolatie en hennep isolatie, kun je nu ook kiezen voor katoen isolatie en biocomposiet. Snel leverbaar uit voorraad!

BIOBASED BOUWMATERIAAL: EEN SERIEUS ALTERNATIEF

Biobased bouwmateriaal geeft je voordelen voor het klimaat buiten- maar ook binnenshuis. Het zorgt voor een comfortabel leefklimaat voor jou of je klant. Je ervaart dan het comfort van de vochtregulerende eigenschappen van biobased bouwmateriaal zoals hennep isolatie en houtvezel isolatie. Ze geven je hetzelfde effect als een wollen trui: die is eigenlijk ook niet te overtreffen met synthetische materialen.

En hoe zit het met de prijs/kwaliteit verhouding? Veel isolerend biobased bouwmateriaal wordt inmiddels efficiënt geproduceerd en is in kwaliteit, certificering en sinds kort zelfs prijs een serieus alternatief op traditionele materialen. Zeker nu de energieprijzen stijgen. Werk je met ons samen, dan heb je de expertise van onze leveranciers achter de hand waar we al jarenlang korte lijntjes mee hebben. Twijfel je over de verschillende soorten biobased bouw materiaal? We helpen je graag met het maken van keuzes voor je project.

KENNIS DELEN OVER BIOBASED BOUWEN

Misschien is het even wennen om met nieuw biobased bouwmateriaal te werken. Heb je vragen of loop je tegen een probleem aan? Sinds kort organiseren we daarom samen met onze partners kennissessies over biobased bouwen. Soms specifiek over een bepaald type biobased bouwmateriaal en soms over een toepassing in biobased bouwen. Daarnaast gaan we persoonlijk in op al jouw vragen.

Kennis delen tussen klanten en leveranciers vinden we belangrijk als het om biobased bouwen gaat. Biobased bouwen is de meest effectieve manier om circulair te bouwen, een methode die we kunnen vertrouwen. En circulair bouwen doe je immers samen! Denk aan thema’s als luchtdicht dampopen bouwen, biobased isoleren en CLT (Cross Laminated Timber). De opkomst en aandacht van deelnemers is elke keer weer geweldig. Heb je zelf iets waar je graag meer over wilt leren op gebied van biobased bouwen? Laat maar weten!