Een illusionist als energizer voor jouw congres

spreker illusionist

Wat is een spreker illusionist?

Goochelaars zijn entertainers die goocheltrucs gebruiken om illusies te creëren die het publiek verbazen. Goochelaars bestaan al eeuwen, met de eerste vermelding van hen in het oude Griekenland. Ze werden Magi genoemd, waar we het woord goochelaar vandaan halen.

De vroegste goochelaars waren entertainers die optraden op feesten en braderieën, dit gebeurt nog steeds maar ook zijn ze steeds vaker te vinden op het podium voor een live publiek.

De trucs die goochelaars uitvoeren, worden illusies genoemd, en ze gebruiken deze om verbazing te creëren bij hun publiek. Een spreker illusionist is een goochelaar die zijn acts als metafoor gebruikt voor het overbrengen van een boodschap.

Hiermee creeërt hij eye-openers en aha-erlebnissen.

Wat maakt een goede spreker?

De beste sprekers zijn degenen die het publiek aan het lachen en aan het huilen kunnen maken. Ze gaan niet alleen over de inhoud, maar ook over het verbinden met hun publiek op een persoonlijk niveau. Vaak gebeurt dit door het gebruik van storytelling om het publiek in de juiste stemming te brengen.

Goochelaars en illusionisten hebben veel ervaring met het spreken voor publiek en een aantal daarvan zijn meester in het creëren van verbinding.

Magie als demonstratietool

Spreken in het openbaar kan voor veel mensen een ontmoedigende taak zijn. Het is niet altijd gemakkelijk om ideeën over te brengen en indruk te maken op het publiek. Er zijn echter manieren om het gemakkelijker te maken. Eén daarvan is het gebruik van goocheltrucs als demonstratietool in de presentatie.

Magie is een geweldige manier om de aandacht van het publiek te trekken en ze meer betrokken te maken bij wat je zegt. Het helpt je ook om hun aandacht vast te houden wanneer ze hun focus beginnen te verliezen, omdat ze willen zien hoe de truc wordt gedaan. Ze kunnen ook als een geweldige ijsbreker worden gebruikt!

Dit maakt een spreker illusionist tot dé tool voor jouw congres!

Val niet in slaap!

Als organisatie van een conferentie vergeet men vaak de energizer tussen de sprekers. Niks zo vervelend als een publiek wat de aandacht verliest. Dreigt dat te gebeuren dan verschijnt daar de illusionist die met behulp van zijn trucs het publiek weer wakker schudt. Niet alleen vingervlugge trucs, maar ook handige methoden om het publiek te betrekken bij demonstraties van bijvoorbeeld gedachten lezen.

Marc Woods heeft als illusionist spreker al voor vele bedrijven zijn mindhacker energizer gepresenteerd. Het is een mix van illusie, humor en eye-openers…staat hij binnenkort ook op jouw event?