Een mooie tijd bij Sorority NYX!

sororitynyx

Elk jaar zijn de studentenverenigingen weer in het nieuws met verhalen over uit de hand de hand gelopen ontgroeningen. Volgens de aspirant lede Karlijn, June en Frederieke van Sorority NYX uit Breda zijn dit vertekende beelden. Een dispuut is veel meer dan uit de hand gelopen ontgroeningen en bier drinken.

Sorority NYX is een dispuut van Student Association Xenia, welke weer hoort bij de opleiding International Hotel and Facility management aan Breda University of Applied Sciences.
Dit betekent dat elk lid student moet zijn aan een van deze opleidingen. Het voordeel van een vereniging en dispuut aangesloten aan je opleiding is dat eerstejaars gemakkelijker hulp kunnen zoeken bij ouderejaars. Ook omdat iedereen dezelfde opleiding doet, heeft iedereen dezelfde interesses en ambities en zie je zo ook de serieuzere kant van elkaar.

‘’Het dispuuts leven gaat vooral om het opbouwen van vriendschappen en het maken van connecties die later in je leven ook van pas komen’’.

Voordat de meiden aspirant-leden werden bij Sorority NYX moesten ze een ontgroeningsweekend bij Student Association Xenia doorlopen. Een leerzaam weekend waar je veel nieuwe medestudenten ontmoet en samenwerkt.

https://www.saxenia.nl/home

A-tijd/ontgroening?

Een ongewassen groen shirt, vleugels en een bierbord. Dat is de outfit die sinds 15 weken onafscheidelijk verbonden is met Karlijn, June en Frederieke die in hun ontgroeningsperiode zitten.

Volgens de meiden is het woord ‘ontgroening’ onterecht negatief beladen. ,,Een ontgroening is ook een leuke periode waarin je veel hechte banden creëert. Het gaat niet alleen om het bier drinken en vernederd worden’’, licht Frederieke toe.

Karlijn, June en Frederieke zien hun ontgroening voor het dispuut als de start van een vriendschap voor het leven. ,,Sinds ik me heb aangesloten bij de vereniging en het dispuut heb ik zoveel nieuwe mensen ontmoet. Dat helpt heel erg bij het ontwikkelen van je sociale vaardigheden’’, vertelt Karlijn.

Iedere dinsdag, woensdag en donderdag avond komt het dispuut samen. Meestal in hun stamkroeg Studio Dependance. “Hier praten we elkaar bij over onze week, gaan we samen op stap of hebben een borrel met een ander dispuut. Hierdoor wordt onze band steeds hechter””, vertelt June.

Wanneer de dames klaar zijn met hun ontgroening weten ze nog niet, maar hun agenda staat in ieder geval nog tot juni volgepland. Voor nu kijken ze uit naar al het leuks dat in de toekomst nog komen gaat, waarvan onder andere het lustrum jaar van het dispuut komend jaar. Sorority NYX bestaat namelijk sinds 26 november 2008. Dit betekent komend jaar het 4e lustrumjaar.

Het motto van Sorority NYX is: “Nil Volentibus Arduum”, (Nothing is impossible for those who really want something).

https://www.sororitynyx.nl