Eindeloos combineren met muurcirkels

Eindeloos combineren met muurcirkels

Wat zijn muurcirkels?

Een muurcirkels is ronde wanddecoratie en is momenteel erg populair. De muurcirkel dankt zijn populariteit aan zijn ronde vorm, waardoor het een extra toevoeging is aan elk interieur. Niet langer de saaie rechthoekige decoratie, maar leuke cirkels aan de wand. Nu je weet wat er bedoeld wordt met een muurcirkel, kun je je misschien ook voorstellen, hoe leuk je deze ronde schilderijen met elkaar kunt combineren. De mogelijkheden zijn eindeloos en we geven je in dit artikel graag wat ideeën. Wie weet hangen er dan binnenkort ook van die leuke muurcirkels bij jou aan de muur.

Combineer muurcirkels in dezelfde stijl

Muurcirkels zijn erg leuk te combineren, wanneer ze verschillende afbeeldingen bevatten, maar wel in dezelfde stijl. Line-art afbeeldingen zijn hier een heel goed voorbeeld van. Van line-art vind je vaak verschillende afbeeldingen in dezelfde kleurstellingen, maar met een variëteit aan vormen en lijnen. Bijvoorbeeld line art afbeeldingen met een set verschillende bloemen, dieren of gezichten.

Muurcirkels in verschillende formaten

Je kunt één grote muurcirkel ophangen als ware blikvanger voor je woonkamer, maar je kan de muurcirkels ook goed combineren door er meerdere in verschillende formaten op te hangen. Dit geeft een leuk speels effect. Je kunt daarbij weer kiezen voor muurcirkels in dezelfde stijl, maar wellicht is dat nog niet gek genoeg voor jou. In dat geval, kies je voor hele verschillende afbeeldingen, maar bijvoorbeeld wel in hetzelfde thema zoals natuurfoto’s of dierenfoto’s. Zo kun je bijvoorbeeld “the big five” zelf samenstellen of verschillende bloemen.

Combineren met sierkussens

De muurcirkels zijn ook goed te combineren met sierkussens. Zo kun je kiezen voor kussens in dezelfde stijl als je wanddecoratie. Daarbij kan je sierkussens in verschillende  maten kiezen of juist een aantal in dezelfde maat. Mix en match van wanddecoratie en sierkussens is momenteel een echte trend.

Muurcirkel setjes

Vind je het lastig om een leuke set muurcirkels samen te stellen? Dan kun je zoeken naar muurcirkels sets. Je vindt dan veel leuke setjes die qua stijl bij elkaar horen, maar dan in verschillende formaten. Vaak kun je dan ook nog kiezen uit verschillende groottes. Er zijn muurcirkel sets die erg leuk zijn om in de woonkamer te hangen met bijvoorbeeld mooie abstracte natuurlijke vormen. Doordat de wandcirkel sets zijn samengesteld met afbeeldingen die qua stijl en kleur bij elkaar passen, creëer je een speels geheel, maar ook eenheid en rust.

Muurcirkels babykamer

Muurcirkels zijn niet alleen erg hot voor in de woonkamer en slaapkamer, maar ze zijn ook erg gewild voor de babykamer / kinderkamer. Er zijn super leuke muurcirkels sets voor de kinderkamer voor de kinderkamer te vinden met bijvoorbeeld de meest schattige dierenafbeeldingen. Dus ook in de babykamer kun je eindeloos combineren.

Ronde wanddecoratie, maar toch strak

Kan ronde wanddecoratie toch strak zijn? Het antwoord is ja. Je kunt de wandcirkels ook in hetzelfde formaat bestellen en ze eenvoudig weg naast elkaar op dezelfde hoogte ophangen. Zeker als je voor dezelfde stijl kiest, geeft dat meteen rust.

Durf jij toch wel een stapje verder te gaan? Dan zou je ook kunnen denken aan 3 muurcirkels op een rij, waarbij je in het midden een grotere hangt en aan de beide zijkanten, een muurcirkel in een iets kleiner formaat. Of 4 cirkels in 2 formaten. Hang ze om en om of 2 grote in het midden en de kleinere aan de beide zijkanten. Door de cirkels op deze manier op te hangen, krijg je toch een strakkere uitstraling en heb je wel een mooie eyecatcher aan de muur.

Heb je inspiratie nodig? Kijk dan eens bij de muurcirkels van fotoprintXL.nl. Je vindt daar ook bijpassende sierkussens.