Is 2023 het jaar van de PVC vloer?

pvc vloer eindhoven

Waarom het tijd is voor een frisse look

PVC-vloeren zijn een soort vloermateriaal dat duurzaam en eenvoudig te installeren is. Het is ook betaalbaar en verkrijgbaar in vele kleuren. PVC vloeren zijn het meest populaire vloertype ter wereld.

PVC staat voor polyvinylchloride, het meest voorkomende type vinyl dat u in uw huis zult vinden. PVC-vloeren kunnen op bijna elk oppervlak worden geïnstalleerd, van beton tot hout tot tegels, en worden al vele jaren gebruikt als alternatief voor tapijt.

Er zijn veel redenen waarom huiseigenaren PVC-vinyl verkiezen boven andere soorten vloeren: het is betaalbaar; het is eenvoudig te installeren; het is duurzaam; en het komt in een verscheidenheid van kleuren en stijlen.

Dus als het tijd is voor een frisse look dan is dit het moment om te kiezen voor een PVC vloer.

Hoe PVC-vloeren één van de populairste soorten vloerbedekkingen zijn geworden

PVC-vloeren zijn tegenwoordig een van de meest populaire soorten vloeren voor thuis geworden, en dat is niet voor niets. Er zijn veel voordelen verbonden aan het installeren van PVC-vloeren in uw huis. Het grootste voordeel van PVC is dat het relatief goedkoop is, wat betekent dat je meer waar voor je geld kunt krijgen. Het is niet alleen goedkoper dan hardhout, maar het vereist ook weinig onderhoud in tegenstelling tot een hardhouten vloer.

Het installatieproces voor een PVC-vloer is relatief eenvoudig. Jouw vloer laten leggen is dus geen probleem wanneer je kiest voor een PVC vloer Eindhoven.

Professioneel PVC vloer laten leggen

PVC is een synthetisch polymeer dat al vele jaren in de bouw wordt gebruikt. Het is een van de meest veelzijdige materialen en wordt gebruikt in verschillende toepassingen, van isolatie tot vloeren.

Denkt u erover om een professionele PVC vloer te laten leggen, dan ben je bij ons aan het goede adres. Ons bedrijf is gespecialiseerd in dit type installatie en wij kunnen je voorzien van een deskundige offerte voor jouw project!

Zijn er ook nadelen aan een PVC vloer?

Het is niet zo dat je met een PVC vloer meteen een goedkope vloer te pakken hebt, als je iets zoekt voor een tijdelijke woning is PVC misschien niet de meest passende keuze. Maar zoek je iets wat jarenlang meegaat en daardoor dus relatief goedkoper is, dán is een PVC vloer weer wel een slimme keus.

Je hebt een vlakke ondervloer nodig om een PVC vloer te kunnen leggen, in tegenstelling tot laminaat zul je dus wel de vloer vlak moeten maken. Geen probleem overigens, een professioneel vloeren bedrijf kan je hierin uitstekend adviseren.

Een PVC vloer zelf leggen is niet meteen heel makkelijk, een laminaat vloer is met een paar vrienden in een avond gelegd. Echter heb je voor een goede PVC vloer ook een goede PVC vloeren specialist nodig.

Tot slot lijkt een PVC vloer extreem op écht hout, maar het is het natuurlijk niet…een PVC vloer kraakt niet, piept niet, werkt niet…als dat is wat je zoekt zit je met een PVC vloer gebeiteld!

Nog steeds twijfels? Neem contact met ons op voor meer informatie.