Kajakken in Zweden

kajakken in zweden

Zweeds Lapland is een populaire bestemming in de winter. Nederlanders en Belgen gaan er langlaufen, maar ook skiën en het noorderlicht kijken. Ook in de zomer kun je mooie dingen doen in Lapland. Wat te denken van kanoën of kajakken? Er zijn verschillende opties om Zweden per kano of kajak te ontdekken. Tijdens het varen draag je een zwemvest. Ook krijg je peddels mee, want anders komt de kajak niet vooruit. Tijdens een meerdaagse kajaktocht in de archipel van Lapland kun je genieten van de vele eilanden tussen de kust van Zweden en Finland. Het is ook mogelijk een rivier op te peddelen, maar dat kan ook met een kano. Met Lapland Kajak Adventure kun je op meerdaagse kajakvakantie in Zweden. Er is een toer uitgezet van meerdere dagen waarbij je kunt wildkamperen met je eigen tent op één van de vele eilanden. Tijdens de tocht kom je wildlife tegen zoals zeehonden en mogelijk ook andere dieren. De route vaar je met een kaart waarop de eilanden staan en tips om te kamperen. ’s Avonds bereid je je eigen maaltijd bij een kampvuur of grillplaats. Ook zijn er diverse plekken met sauna’s, kortom: even ontspannen hoort er ook bij. Je begint en eindigt de tocht op een natuurcamping in de buurt van de plaats Luleå.

De tocht leg je met een kajak af, want met een kano is het wat gevaarlijker op open water. Kano’s zijn meer geschikt op kleine rustige meren en rivieren. Voor een kanovakantie in Zweden kun je beter kijken naar de grote meren in het zuiden van het land waar je hele mooie routes kan varen. We hebben het nu de hele tijd over kajakken, maar wist je dat er heel veel mensen kayak en kayakken schrijven? In een aantal andere landen wordt er wel kayak geschreven.

Vakantie in Zweeds Lapland

Ook vissen is erg populair in de zomer in Zweden, maar ook in buurlanden Noorwegen en Finland. Meestal heb je daar een visvergunning voor nodig. Tijdens de kajakreis in de archipel Lapland echter niet. De reis wordt georganiseerd door reisorganisatie en Laplandspecialist 8 Seasons Adventures. Naast de kajakreis organiseert deze organisatie ook onder anderen een hikereis en loopreizen waarbij de nadruk ligt op trailrunning.

In Noorwegen kun je ook mooi kajakken tussen de fjorden, maar een een gevarieerde kajaktocht maken met veel mogelijkheden om aan te meren en te kamperen is daar lastiger. Het is wel leuk om een enkele dag tussen de fjorden te varen. Maar ben je op zoek naar een avontuurlijke tocht van meerdere dagen dan is kajakken in Zweeds Lapland het overwegen waard.