Methoden voor het bereiken van maatnauwkeurigheid bij het bewerken van onderdelen

Methoden voor het bereiken van maatnauwkeurigheid bij het bewerken van onderdelen

Nauwkeurige afmetingen zijn een van de belangrijke factoren bij het behouden van de prestaties, kwaliteit en betrouwbaarheid van de onderdelen in het bewerkingsproces. Of u nu in de luchtvaart, productie, elektronische apparatuur of een andere industrie werkt, u moet gebruik maken van high-precision onderdelen om productiviteit in het proces te realiseren.

Het is echter een beetje lastig om het maximale uit de machines te halen, omdat het veel terug vraagt. Zo zijn er bepaalde methoden die u moet implementeren om de dimensionale nauwkeurigheid goed te bereiken. In dit artikel hebben we 4 primaire methoden vermeld die door Machinefabriek Krimpen Nederland worden gesuggereerd om uw algehele onderdelenbewerkingsproces te verbeteren.

Zonder enig uitstel, laten we beginnen met de methoden!

4 primaire methoden om dimensionale nauwkeurigheid te bereiken

Hier hebben we vier effectieve methoden vermeld om dimensionale nauwkeurigheid te bereiken, gesuggereerd door de topmachineonderdelenfabrikant. Laten we de lijst beginnen.

Methode #1: Geoptimaliseerd bewerkingsproces

Het bewerkingsproces omvat verschillende factoren zoals snijsnelheid, gereedschappen, voersnelheden, snijdiepten en meer. Als u deze factoren op de een of andere manier optimaliseert, heeft u een geoptimaliseerd bewerkingsproces dat u helpt machineonderdelen te ontwikkelen met de precieze afmetingen en oppervlaktekwaliteit. Als uw machine bijvoorbeeld een lagere snijsnelheid en kleinere snijdiepten heeft, vermindert dit rechtstreeks thermische vervorming en spanningsopbouw. Met andere woorden, deze kleine optimalisatieveranderingen in het bewerkingsproces verbeteren rechtstreeks uw dimensionale nauwkeurigheid. Het zou nog beter zijn als u het proces regelmatig inspecteert en de benodigde verbeteringen aanbrengt.

Methode #2: Gebruik geavanceerde meettechniek

Er zijn veel geavanceerde meettechnieken geïntroduceerd op de markt in deze moderne wereld. U hoeft niet langer af te hangen van de oudere technieken, zoals het gebruik van schuifmaten of wijzerplaatindicatoren. Beide methoden bestaan uit menselijke fouten die niet kunnen verdwijnen. Daarom moet u kiezen voor moderne en geavanceerde methoden zoals optische meetsystemen, lasermeetinstrumenten, enz. Ze zullen u nauwkeurigere resultaten opleveren, omdat u de automatisering in hun processen kunt implementeren. En machines maken geen precisiefouten zoals mensen. Daarom zal het voldoen aan de vereiste dimensionale normen.

Methode #3: Selecteer de juiste bewerkingsapparatuur

Eerst moet u de juiste bewerkingsapparatuur voor uw onderdelenbewerkingsproces selecteren om de hoge dimensionale nauwkeurigheid te bereiken. Machineonderdelenfabrikanten bevorderen over het algemeen het brede gebruik van CNC-bewerkingsapparatuur om betere precisie te krijgen in het vereiste proces. Omdat deze apparatuur u in staat stelt de volledige controle te hebben over de positie van de snijgereedschappen en de bewerkingsparameters. Bovendien bieden ze ook hogere automatiseringsprocessen en stabiliteit in vergelijking met anderen. Wat betekent dat het de kans op menselijke fouten vermindert en u helpt uw dimensionale nauwkeurigheid te bereiken.

Methode #4: Stel kwaliteitscontrolesysteem op

Een kwaliteitscontrolesysteem is een van de methoden om uw productkwaliteit te reguleren door productieve processen in stand te houden. In dit proces moet u strikte bewerkingsspecificaties ontwikkelen, diepgaande documentatie maken en gepast toezicht en kwaliteitsinspecties uitvoeren. Bovendien kunt u zelfs de populaire kwaliteitsmanagementmethoden implementeren die u zullen helpen de algehele dimensionale nauwkeurigheid in het onderdelenbewerkingsproces te verbeteren. Bovendien moet u uw hele proces ook tijdig controleren, omdat het u zal helpen de vereiste kwaliteit te behouden. Om de kwaliteit te behouden, is het noodzakelijk dat u nauwkeurige afmetingen aanhoudt.

Samenvatting Machinefabriek Krimpen Nederland heeft deze 4 effectieve methoden gesuggereerd die u kunnen helpen de vereiste dimensionale nauwkeurigheid te bereiken. U hoeft ze alleen maar in uw proces te implementeren, en er zullen geweldige veranderingen in uw onderdelenbewerkingsproces zijn. We hopen dat deze gids u helpt de best mogelijke methoden te vinden om uw algehele bewerkingsproces te verbeteren.