Top tien dingen om te doen op de Canarische Eilanden

Top tien dingen om te doen op de Canarische Eilanden

Bekend om hun eindeloze stranden en adembenemend weer, zijn de Canarische Eilanden een paradijs voor iedereen. Met zeven diverse eilanden, hebben wij van Island Escapes, een lijst met onze top 10 dingen om te doen op de Canarische Eilanden samengesteld om je te helpen bij het kiezen …

Ga naar de top van de Teide-vulkaan op Tenerife

Net na Mauna Loa en Mauna Kea op Hawaï is de Teide de op twee na hoogste vulkaan ter wereld. Gelegen op Tenerife, is het een van de meest bezochte natuurparken in Europa en de 8e meest bezochte ter wereld! Als je ervoor kiest om de kabelbaan te nemen, bereid je dan voor op enkele adembenemende uitzichten.

De berg Teide beklimmen is ook een optie en voor velen een droom; het beklimmen van de krater en het ruiken van de zwavel die wordt uitgestoten door vulkanische fumarolen is een once-in-a-lifetime ervaring. Er is een bar en een restaurant, en zelfs een hotel en een toevluchtsoord op 3.270 meter.

Als hoogste berg van Spanje staat het sinds 2007 op de Werelderfgoedlijst en het park moedigt bezoekers aan om niet af te wijken van de gemarkeerde paden, te genieten van de inheemse flora en fauna van deze geologische schat, en geen stenen mee te nemen als aandenken aan het Nationaal Park.

Ga zonnebaden op het strand van Maspalomas op Gran Canaria

Met door de wind uitgehouwen duinen met goudkleurig zand en een heldere oceaan – Maspalomas is echt een van de mooiste stranden van de Canarische Eilanden.

Het strand strekt zich uit over iets meer dan 3 km en is de perfecte plek om te zonnebaden, een ontspannende wandeling te maken of ’s avonds gewoon te genieten van de zonsondergang. Een van de beste plekken om de zonsondergang te zien is de eerste reeks duinen bij de lagune Charco de Maspalomas.

Het strand strekt zich uit van de prachtige vuurtoren tot La Punta, het meest zuidelijke puntje van het eiland. Maar daar houdt het niet op! Het verandert dan in de Playa del Inglés, nog eens 4 km van het fijnste zand in het oosten.

Bezoek de fascinerende architectonische erfenis van César Manrique op Lanzarote

César Manrique was een kunstenaar, architect en milieuactivist uit Lanzarote. Hij creëerde niet in de natuur, maar ermee, en zijn relatie met het landschap was niet alleen esthetisch, maar ook een toewijding om het milieu te verdedigen.

Jameos del Agua is een vulkanische buis die aan de oppervlakte is geopend en waar je een natuurlijke lagune van transparant smaragdgroen water kunt bewonderen, waar een inheemse soort van het eiland leeft – een minuscule, albino, blinde en glanzende kleine krab van onbekende oorsprong.

Mirador del Rio is een gebouw op 500 meter hoogte op de top van de Risco-klif, verborgen onder de rots en nauwelijks zichtbaar van buitenaf, met grote ramen en balkons aan de buitenkant die een prachtig uitzicht over Lanzarote bieden.

Hier kun je traditionele keramiek en een scala aan sculpturen zien. De koepelvormige hoofdkamer en koepels zijn niet te missen.

Proef vulkanische wijn op Lanzarote

De Canarische Eilanden zijn een uitzonderlijke wijnproducerende regio geworden vanwege de vulkanische aard van hun bodems en het bijna woestijnachtige klimaat. De ascoating houdt vocht vast, beschermt ondergrondse bodems tegen erosie, remt verdamping en houdt zonne-energie tegen.

Gedeeltelijk omgeven door amandelvormige stenen muren op teer-donkere bodems, zien de wijnranken er angstaanjagend prachtig uit, en velen van hen zijn opgenomen in het Timanfaya National Park in het zuidwesten.

Witte wijnen zijn overheersend op de Canarische Eilanden en zijn vaak weelderig en vol, soms met een citroenprecisie. Terwijl rode wijnen vaak een Bourgondisch vleugje peper en complexe duisternis hebben – leer, mokka, zwart fruit, karamel en zelfs diesel. Verschillende wijnmakerijen op Lanzarote bieden zowel wijnproeverijen als bezoeken aan.

Bezoek de natuurlijke zwembaden van Tenerife

Tenerife staat bekend om zijn unieke landschappen en stranden met zwart zand en indrukwekkende natuurlijke zwembaden. Deze bevinden zich voornamelijk in het noordwesten van het Canarische eiland en zorgen voor een heel bijzondere zwemervaring. De natuurlijke zwembaden van Tenerife zijn ontstaan ​​door lavastromen die in zee stromen. Ze zijn toegankelijk via veilige trappen, ligvlakken en verbindingspaden, voorzichtigheid is alleen aan te raden bij sterke branding.

Bekijk de sterren vanaf een observatorium van wereldklasse op La Palma

De lucht van La Palma is een van de beste plekken om de sterren te observeren, en het observatorium Roque de los Muchachos op 2.396 m. boven zeeniveau is de thuisbasis van de meest uitgebreide vloten van telescopen die waar dan ook ter wereld te vinden zijn.

Het biedt een adembenemend uitzicht op een gigantische vulkanische krater van 1500 meter diep, bedekt met bomen en met vulkanische rotsen in verbazingwekkende formaties. Het observatorium organiseert bezoeken aan de faciliteiten en er zijn sterrenkijktours.

Eet in een restaurant met Michelin-ster op Tenerife

De sterren op de Canarische Eilanden staan ​​niet alleen in de lucht: Tenerife heeft anno 2020 maar liefst acht restaurants met Michelinsterren.

Een NUB met ster is gevestigd in een prachtig gerestaureerd koloniaal gebouw en het degustatiemenu combineert Italiaanse, Chileense en traditionele Canarische smaken.

Kazan is een van de meest vooraanstaande restaurants van het eiland met een naam die zich vertaalt als “vulkaan” in een knipoog naar zowel de magische berg Teide als de explosie van smaken die hier op je wachten. De keuken is typisch Japans, met een paar lokale invloeden.

Ga walvissen kijken en duiken op een toplocatie ter wereld in El Hierro

El Hierro is het kleinste van de Canarische eilanden en een echte Atlantische schat. El Hierro is in 2000 uitgeroepen tot World Biosphere Reserve en beschikt ook over een zeereservaat vol steile hellingen tot 300 meter, planken, zandplatforms en grotten.

Als een van ’s werelds droomduiklocaties herbergt het meer dan tien topplekken vol vulkanische kenmerken en zeeleven. Het is ook de perfecte plek om walvissen te spotten, aangezien er het hele jaar door verschillende soorten te zien zijn.

El Hierro is ook een voorbeeld van duurzaam toerisme en visserij, en een gerenommeerd laboratorium voor schone energie dat bijna 50% van zijn energie uit hernieuwbare bronnen haalt.

Trek door enkele van de oudste bossen ter wereld in La Gomera

Met palmen gevulde valleien, diepe ravijnen en zwarte zandstranden – La Gomera is een natuurlijk paradijs. Het is de perfecte plek om te wandelen dankzij een netwerk van meer dan 600 kilometer aan paden.

Het eiland kreeg in 2011 de status van Wereldbiosfeerreservaat, dit dankzij de ongerepte natuur van de mariene en terrestrische ecosystemen, zoals de laurierbossen van het natuurpark Garajonay. Je bent vrij om op eigen gelegenheid door de bossen te dwalen of een rondleiding met lokale experts te volgen.

Volg een surf- of kitesurfcursus op Fuerteventura

Fuerteventura staat bekend om zijn 150 km witte zandstranden en smaragdgroene wateren, een paradijs dat badend in de zon, perfect is om te ontspannen en watersporten.

Het noorden van het eiland biedt plekken van wereldklasse om te surfen, maar ook minder veeleisende plekken voor beginnelingen, terwijl het zuiden het hele jaar door wordt overspoeld door betrouwbare winden die samen met de vlakke zee enkele van de beste omstandigheden ter wereld bieden voor kite- en windsurfen.