Waarom is de Lente een favoriet seizoen?

Waarom is de Lente een favoriet seizoen?

Lente is een van de 4 seizoenen van het jaar. De periode van de Lente gaat van 20 maart tot 21 juni (de astronomische Lente). Dit seizoen heeft iets bijna magisch. De dagen worden langer en de natuur veranderd naar veel groen en veel kleuren. In dit artikel vertel ik waarom de Lente een favoriet seizoen is. Heel veel leesplezier ☻

In de Lente krijg je nieuwe energie.

Doordat de dagen langer worden en de temperatuur aangenamer is, krijg je er automatisch nieuwe energie van. Zonlicht is een van de belangrijkste bronnen van vitamine D. Vitamine D heb je nodig voor sterker tanden en botten. Heel belangrijk zoals je leest, maar natuurlijk moet je niet hele dag vol je de zon zitten, dat is alweer niet goed voor je huid. Wat mij ook blij maakt is dat je de eerste groenten in de moestuin ziet groeien. Je hebt meteen het gevoel dat de natuur leeft. De achterdeur van de woonkamer gaat open en het contact met buiten wordt steeds groter. Heerlijk, frisse lucht is helemaal geweldig! Vind je niet?

Waarom is de Lente een favoriet seizoen?

Van de Lente word ik heel vrolijk. De natuur is zo mooi aan het bloeien, alles wordt mooier. Langs de weg zie je de bloeiende narcissen en de bloesembomen. De bloesembomen, zijn echt prachtig! Een explosie van kleuren. Daar geniet ik van. Veel foto’s maken is bijna mijn hobby geworden als de Lente begint. In dit prachtige seizoen zijn asperges een van de seizoen groenten. Ik vind ze zo lekker! Verse asperges zijn heerlijk, vooral de groene. Mijn man Camiel maakt altijd een lekker gerecht met vis. Zalm met asperges, ik begin te kwijlen als ik eraan denk, hoe lekker dat is. Volgende maand, in Juni, zijn de verse kersen ook te koop. Ik vind die ook zo lekker, vooral in de toetjes of gebak. En jij weet je al wat jouw favoriete groenten en fruit is in de lente?

Wat is er te doen

Nederland heeft veel leuke dingen om te doen in de Lente. Een van de meeste bekende evenementen is de Keukenhof. Zo mooi om te zien. De lange velden vol met tulpen zijn onvoorstelbaar mooi! Ik noem het uniek als ik zeggen mag! Een andere optie is De Tuinen van Appeltern. Daar kun je een dag lopen tussen de bloemen en tuinen. Ook voor de kinderen is het superleuk om daar te spelen en rond te rennen.

Maar niet alleen openluchttuinen zijn leuk om naar toe te gaan. Een weekend weg is ook heel leuk vooral als je het strand hebt gemist en je wil al een voorproefje nemen voor de Zomer. Lekker uitwaaien langs de kust is heerlijk! Houd je meer van Nederlandse en authentieke dorpen of steden, dan is Woudrichem een aanrader.

Meivakantie

Als ik aan de Lente denk, denk ik aan meivakantie. Wij hier in Nederland gaan massaal de zon opzoeken in het buitenland. In heerlijke korte vakantie met of zonder kinderen om de “batterij op te laden”. Er zijn heel veel bestemmingen om naar toe te gaan maar de Canarische Eilanden, Portugal, Turkije en Griekenland zijn tegenwoordig de favorieten. De aangename temperaturen en de verschillende culturen, maken deze bestemmingen heel populair.

Mijn naam is Elsa, geboren in Lisboa (Lissabon) Portugal en ik woon in Eindhoven met mijn man Camiel. Op onze persoonlijke blog “Seizoenen blog” kun je veel lezen over de 4 seizoenen. Mijn man is dol op koken en ik op knutselen en die onderwerpen kun je terugvinden op onze blog. Persoonlijke update deel ik ook graag elke maand met je, om een beetje te volgen wat onze interesses zijn. Vandaag ben ik je gastblog bij “schrijfartikel” en dat vond ik heel leuk om te doen.