Wintersport Duitsland is een leuke tegenhanger op de geijkte wintersportbestemmingen

Wintersport Duitsland is een leuke tegenhanger op de geijkte wintersportbestemmingen

Een wintersportvakantie is voor veel liefhebbers het hoogtepunt van het jaar. Menig wintersporter stapt jaarlijks in de auto om naar één van de grotere skigebieden te rijden in Oostenrijk, Frankrijk of Zwitserland. Maar je kan ook voor een veel gemakkelijker bereikbare vakantiebestemming kiezen in Duitsland. De skigebieden in ons buurland blijven maar doorgroeien, waardoor de kwaliteit met grote sprongen vooruit gaat. De faciliteiten en accommodaties zijn van een hoog niveau, terwijl de gemiddelde prijzen laag blijven. Daarnaast is een wintersportvakantie in Duitsland ook heel geschikt voor een korte vakantie, bijvoorbeeld een weekendje weg of mid-week.

In de Duitse skigebieden kunnen de bezoekers genieten van een ruime keuze aan activiteiten. Natuurlijk kan je gelijk met de ski’s de piste opgaan, maar ook snowboarden, wandelen of langlaufen is goed mogelijk. Een ander groot voordeel is dat de Duitse wintersportbestemmingen vaak wat kalmer zijn en betaalbaarder. Vooral gezinnen met kinderen raden wij een skivakantie in Duitsland aan.

Bekende Duitse skidorpen

De authentieke skidorpen in Duitsland zijn voornamelijk populair onder de rustzoekers en gezinnen. De kleinschaligheid hoef je namelijk niet als een nadeel te zien, want je zal nooit last ervaren van massatoerisme en wachtrijen voor de skiliften komt amper voor. Enkele bekende Duitse skidorpen zijn het prachtige Oberstdorf en Winterberg. Deze skidorpen zijn populair vanwege hun vriendelijke bevolking, prachtige accommodaties en gezellige sfeer. De natuurliefhebbers en rustzoekers kunnen het beste afreizen naar Hindelangen of Reit im Wink.

Lagere prijzen

Een skivakantie hoeft helemaal niet zo duur te zijn, want in Duitsland liggen de prijzen simpelweg een stuk lager. Zeker wanneer je normaliter de bekende skibestemmingen in Oostenrijk of Zwitserland gewend bent. Aangezien de faciliteiten vaak minder groot zijn dan in deze landen zal ook de prijs lager uitvallen. In sommige Duitse skigebieden betaal je ongeveer acht euro voor een skipas en zijn ook de huurprijzen van skispullen en accommodaties lager.

Sneeuwzekerheid

De meeste Duitse skigebieden zijn te vinden in de Alpen, waar je in vrijwel alle skidorpen kan genieten van een goede sneeuwzekerheid. Het hoogte skigebied is dit van Garmisch-Partenkirchen, je kan hier namelijk een hoogte van ruim 2800 meter bereiken. Maar de meeste Nederlandse skiërs reizen af naar de gebieden Feldberg en Winterberg, simpelweg omdat deze bestemmingen makkelijker bereikbaar zijn. Deze skigebieden moeten vooral hebben van sneeuwkanonnen.

Aprés-ski in Duitsland

Het ligt echt aan jouw skibestemmingen, maar liefhebbers van de aprés-ski kunnen prima terecht in één van de Duitse skidorpen. Sommige dorpen beschikken over diverse cafés, discotheken en zelfs stubes. De prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Je kan natuurlijk ook gewoon heerlijk dineren in één van de vele restaurants. De meeste skigebieden beschikken over zowel luxere restaurants als pizzeria’s.

Eifel

Het skigebied Eifel is één van de mooiste wintersportbestemmingen van Duitsland. Vanaf Maastricht ben je in ongeveer een uurtje al op de bestemming aangekomen. Huur daarom eens een vakantiehuis in de Eifel. Het gebied staat bekend om zijn prachtige natuurrijke omgeving vol met dennenbossen en beekjes. Het is dan ook de ideale bestemming voor langlaufers. Geniet aan het einde van de dag ook nog van een heerlijke chocolademelk in één van de romantische caféetjes.