Zachte en subtiele groene Thaise kipcurry

Zachte en subtiele groene Thaise kipcurry

Ben je ook zo gek op Thaise gerechten, en kan je niet wachten totdat je weer naar Thailand op vakantie gaat om ervan te genieten? Dat hoeft niet, want je kan je nu zelf aan de slag met dit heerlijke recept! Als je een liefhebber bent van groene thaise curry en indruk wilt maken op je dierbaren of die ene speciale persoon met een geweldig gerecht dat mild en ongecompliceerd maar vol van smaak is, dan belooft dit Aziatisch geïnspireerde genot de smaakpapillen te prikkelen. Lees verder voor het heerlijk recept groene Thaise kipcurry. 

Recept groene Thaise kipcurry

In dit heerlijke recept wordt geroosterde zoete aardappel gebruikt in plaats van rijst en het maakt een wereld van verschil in de zachte en subtiele smaken van dit gerecht.

Ingrediënten

  • 100 ml koolzaadolie
  • 2 grote zoete aardappelen in de lengte in frites gesneden
  • 1 grote eetlepel groene currypasta
  • 2-3 verse groene pepers, ontpit en grof gehakt
  • 2 theelepels gehakte verse gember
  • 3-4 teentjes knoflook, gehakt of geplet
  • 1 theelepel gedroogde fijne koriander
  • 1/2 theelepel gedroogde fijne komijn
  • 2 handenvol verse korianderblaadjes, grof gehakt
  • 1 kopje kippenbouillon
  • 4 kipfilets
  • 1 theelepel suiker
  • 1 blik kokosmelk
  • 100 g malse stengelbroccoli
  • 100 g peultjes 
  • Een eetlepel vissaus
  • Sap en schil van één limoen
  • Verse basilicum en koriander
  • Handvol spruiten

Dit ga je doen

  • Leg de zoete aardappelen op een braadslede en meng ze met 50 ml koolzaadolie en breng op smaak met peper en zout en bak ze in ongeveer 25 tot 30 minuten goudbruin.
  • Voeg in een keukenmachine de currypasta, pepers, gember, knoflook, gedroogde koriander, komijn en een scheutje kippenbouillon toe. Mix totdat er een pasta is ontstaan.
  • Doe 50ml van de olie in een pan of wok en bak de pasta kort aan. Voeg de kip en de suiker toe en karameliseer samen.
  • Voeg de rest van de kippenbouillon, kokosmelk toe en verwarm door.
  • Voeg de peultjes en broccoli toe met de vissaus, het limoensap en de schil en kook tot het begint te borrelen en haal dan van het vuur.
  • Serveer in een grote soepkom met zoete aardappelchips en garneer met verse basilicum en koriander en spruitjes.

Opmerking: De kip kan gemakkelijk worden vervangen door garnalen of andere zeevruchten. Voor een vegetarische optie vervang je de kippenbouillon door groentebouillon en de kip door extra groenten. Voor een groot etentje verdubbel je het recept, maak je de saus van tevoren klaar en voeg je vlak voor het opdienen de groente en verse kruiden toe.

Meer heerlijke recepten? Neem een kijkje op Madame Appetit!